over Mariëlle

Zakelijk

Samenwerken, verbindingen maken en mensen in beweging brengen zijn de speerpunten in mijn werkzame carrière. Altijd nieuwsgierig naar de beweegredenen van anderen; daarvan willen leren en daardoor geïnspireerd raken. Elk mens is uniek en bewandelt zijn/haar eigen pad.

Ik was er reeds van overtuigd dat voldoende beweging in combinatie met een gezonde voeding en voldoende ontspanning bijdragen aan een goede gezondheid. In 2019 besloot ik de post- HBO-opleiding tot leefstijlcoach te volgen aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid (AVLEG). Deze heb ik in het voorjaar van 2021 met succes afgerond. Zowel tijdens de opleiding als vanaf het moment dat mijn praktijk werd opgestart heb ik cliënten mogen begeleiden en zijn er mooie resultaten geboekt.

Ik beweeg me graag en gemakkelijk tussen verschillende typen mensen en ben goed in staat om mensen op hun gemak te stellen en relaties op te bouwen. Daarnaast weet ik de opgedane wetenschappelijk onderbouwde kennis goed toe te passen en merk ik dat ik daardoor cliënten goed mee kan nemen in het leefstijlcoachings-traject. Mooi om als leefstijlcoach de cliënt te mogen begeleiden naar een gezondere leefstijl. Middels de positieve benadering en wederzijds vertrouwen een gedragsverandering teweeg te brengen waar de cliënt zich prettig bij voelt en die blijvend is. Magisch als de cliënt iets nieuws gaat proberen en mij meeneemt op haar/zijn ontdekkingsreis; dat volgende stapje zet richting het beoogde einddoel.

Als voorlichter kan ik mensen inspireren en meenemen in mijn verhaal over Preventie & Leefstijl. Wat zijn de mogelijkheden en wat zijn de meest recente ontwikkelingen? Mijn netwerk zet ik breed in; voor samenwerking, om kennis te delen en verbinding te maken met de verschillende leefstijl gerelateerde partijen.

Persoonlijk

Ik woon met mijn gezin (man, 3 opgroeiende kinderen), hond, kippen & konijnen op een boerderij aan de rand van Amerongen. We genieten daar samen van het buitenleven en zijn veel in de tuin of in de omliggende bossen te vinden.

Zelf durf ik mij sportief te noemen. Ik houd van hardlopen, weet ik mijn krachtoefeningen in de gym bij te houden, ben ik hockeytrainer- en speler en houdt yoga mij zowel geestelijk als lichamelijk in balans.

Gezonde voeding speelt een belangrijke rol in mijn leven; ik ben er mee opgegroeid en breng dit ook graag over op mijn kinderen. Samen gezellig koken en experimenteren met de oogst uit eigen moestuin; zo maken we de gezonde leefstijl leuk en lekker.